štvrtok 22. januára 2015

New In

Poznáte to? Dostanete, resp. si kúpite nejakú vec a radosť z nej vás nedokáže opustiť? Samozrejme, že sa mi stávajú aj chvíle, keď po nejakej veci nesmierne túžim, doprajem si ju a hoci sa z nej niekde vnútri teším, nie je tá radosť taká intenzívna ako pri niektorých iných kúskoch.
Tu sú 3 z nich, ktoré mi už len pohľadom na ne vyčaria úsmev na tvári.

Yankee Candle
Jeden môj veľmi dobrý kamarát mi raz predstavil túto sviečku. Dovtedy som o nej ani len nepočul. Prv som nebol nejaký ohúrený, videl som ju len na obrázkoch, sviečka ako sviečka, žiadne extra emócie.
Prišli však Vianoce a ja som si jednu takú pod stromčekom našiel. Sviečky zbožňujem a ja som si túto hneď zamiloval. V momente som pochopil, prečo bol zo sviečok Yankee taký nadšený. Sklenená nádobka, ktorá je legendárna asi ako sklenené fľašky Coca Coly a čisto prírodné výťažky vo vosku robia svoje. Vôňu vyberal naslepo, ale vybral dobre. Vôňa 'Wild Fig' je jednoducho úžasná a páči sa mi aj sýto-fialová farba vosku.
Som z nej nadšený až tak, že mi ju je ľúto aj zapáliť. 

Perfume
Parfum. Posledná vrstva outfitu. Vrstva, ktorá o človeku prezrádza celkom veľa. Nájsť vôňu, ktorá nám intonuje a ktorá nás vystihuje je náročná misia, no stojí zato! Ja osobne sa však nedržím jedného parfumu a rád ich striedam podľa nálady. Jeden z mojich obľúbených je už dlhšiu dobu Bvlgari Man, na ktorý nedám dopustiť. Trčiaci flakón ste si mohli všimnúť v príspevku Pred pravdou neutečieš.
Vôňa Valentino Uomo sa na trh dostala v roku 2014 a v momente, ako sa dostala do slovenských parfumérií, som nacupital a vôňu ovoňal. Bola to láska na prvý 'ňuch'. Pred tým ma už stihol zaujať flakón, ktorý vyzerá ako krištáľová fľaša na whiskey. Zloženie vône sa otvára bergamotom a myrtou, srdcu dominuje pražená káva, čokoláda gianduja a základ je vytvorený z cédrového dreva a bielej kože.
Vôňa Valentino Uomo ma jednoznačne dostala a myslím, že budeme dlhoročnými spoločníkmi. 

Tassel Loafers
Jeden večer som si prezeral stránky s oblečením a topánkami a tak si skladal nejaký ten wishlist, že čo si asi kúpim. Vtom mi do očí udreli tieto kožené mokasíny so strapcami od Baťu z kolekcie The Shoemaker, ktorá oslavuje 120. výročie firmy. Krvácalo mi po nich srdce už dlhšiu dobu, ale nie natoľko, aby som si ich vtedy kupoval za plnú sumu. Teraz však boli v MEGA zľave! To som ani sekundu neváhal a okamžite ich objednal. O jednej v noci. Nevadí, sú moje! :D
Zatiaľ sa mi nenaskytla príležitosť prevetrať ich, no neviem sa jej dočkať. Asi ich nebudem šetriť... (v rámci možností)

Akým kúskom sa radujete vy? :)

štvrtok 15. januára 2015

Cheap Rucksack & Red Sneakers

Vítam vás pri mojom prvom tohtoročnom outfitovom príspevku!

Hoci máme ročné obdobie zimu, vonku to tak naozaj nevyzerá. Sneh sa udržal pár dní, no to som radšej pobudol v teple domova a pokiaľ som nemusel, tak som nevychádzal. Je síce pravda, že by som sa rád išiel sánkovať s mojou bandou, no kým sme sa k tomu dokopali, snehu nebolo.
Teplomer posledné dni ukazuje príjemné hodnoty, takže mi to dovoľuje behať po vonku rozopnutý. Skrz všetky fakty som z botníka po X mesiacoch vytiahol tieto červené Converse a nemusel som sa báť, že mi odmrznú nohy. Mám ich už zopár rokov, no stále slúžia. Možno to bude tým, že si ich obúvam naozaj len výnimočne, keď mám na ne náladu.
Ako ste si už všimli v nadpise, píšem o lacnom ruksaku. Kúpil som ho za pár eur. Posledné mesiace na strednej škole som ho vynosil ako školskú tašku, no dnes ho využívam už pomenej. Ak sa mi naskytne cesta k mojim známym na noc, tak ho zvyknem prevetrať.
V poslednej dobe však hľadám nejakú slušnejšiu (najlepšie čiernu) tašku, ktorú by som mohol použiť na podobné výlety-nevýlety. Zatiaľ však bezvýsledne...

parka - United Colors of Benetton
košeľa - Mexx
sveter - H&M
rifle - H&M
tenisky - Converse
ruksak - Gate

štvrtok 1. januára 2015

H.N.Y.

Máme tu nový rok. Rok 2015. Rok, od ktorého očakávam nové veci, nové vzostupy, no na druhej strane nechcem očakávať veľa, aby som nezostal o rok sedieť so sklonenou hlavou, že mi to nevyšlo.
Keď sa pozerám spätne na predošlé nové roky, nikdy som si nedal nejaké extra plány a vždy som dosiahol veci, ktoré ma naplnili šťastím.

Rok 2014 do môjho života vniesol veľa dôležitých a menej dôležitých udalostí. Či sa už týkali môjho štúdia alebo súkromia, či už boli kladné alebo záporné, posunuli ma vpred a naučili ma novým veciam.
Rok 2014 mi splnil sny, spevnil putá medzi mnou a mojimi priateľmi, jarným vánkom z môjho života odvial veľa negatívneho a v neposlednom rade priniesol mnoho rodinnej pohody.
September 2014 nesie založenie môjho blogu. Blogu, ktorý mi tak trochu zmenil život, ktorý ma sprevádza mojou cestou životom, ktorý ma napĺňa a vďaka ktorému som mohol spoznať mnoho skvelých slovenských i zahraničných bloggerov.

Silvestrovská noc mi ubehla ani neviem ako. Bol deň, zrazu sa zotmelo a čas nesmierne rýchlo ubehol. Niektoré veci nevyšli presne podľa mojich predstáv, spôsobili mi chvíľkové vrásky, ale už keď sa na to dnes spätne pozerám, zahrnie ma smiech, že aj napriek tomu to bol skvelý večer a skvelá noc!
Každý rok si poviem, že ten daný Silvester bol najlepší môjho života. Takže žezlo 'Najlepší Silvester' preberá rok 2014! :)

Úprimne Vám poviem, že konečne sa sviatky chýlia ku koncu! Moje telo zažilo nesmierny nával kalórií a bude makačka dať to všetko do poriadku... Asi aj to ilustruje fotka hore, že som sa bezhlavo púšťal do všetkého (žeby aj do prskaviek?).

Na záver Vám všetkým želám šťastný nový rok, aby bol taký, aký si ho prajete, nech sa Vám splnia aj tie najtajnejšie sny, aby ste ho prežili v zdraví, láske a pohode!

S pozdravom Váš Black Blooded Boy