utorok 23. decembra 2014

IKS-MAS HOLIDAYS

Milí moji milí!
Máme tu najkrajšie sviatky v roku. Škoda však, že väčšina z nás ich zažije bez snehovej nádielky a tak sa nejaké to čaro vytratí. Nevadí!
Našimi domovmi rozvoniava varené víno a dobroty najrôznejších druhov a podôb. Príbytky nám skrášľujú dekorácie a niekde stojí tichý pán - vianočný strom!

Hoci najdôležitejšie veci, ako sú zdravie, šťastie a láska pod ním nenájdeme, ja som pod naším stromčekom pred desiatimi rokmi našiel šteniatko, ktoré mi/nám tú lásku prináša každý deň už 10 rokov!
Akurát dnes sme zdobili stromček a malý huncút nám 'pomáhal'. Ako každoročne, odkedy je s nami. Obtiera sa o spodné konáre stromu, kradne vianočné gule, strháva salónky...

Milujem toto obdobie, keď sa čas akoby zastaví (nehovorím o ošiali v nákupných centrách)! Keď sú ľudia na seba milší (bohužiaľ len teraz). Keď sa po zotmení rozžiaria svietiace dekorácie. Keď plameň sviečky v sebe ukrýva väčšie čaro ako inokedy (aspoň pre mňa).

Drahí priatelia, dovoľte mi zaželať vám sviatky plné pokoja a hojnosti! Prežite ich v spoločnosti tých najbližších, užívajte si momenty, ľúbte sa! Podporte slovenskú ekonomiku, napráskajte sa, priberte X kíl a po novom roku sa všetci stretneme v preplnených fitness centrách! :D
ŠŤASTNÉ A VESELÉ!

Čo sa spája s Vianocami vám? :)

sobota 20. decembra 2014

Čaj s príchuťou melanchólie

Hrám sa ako kocúr s klbkom myšlienok, no nie a nie nájsť jeho začiatok. Je ich tak veľa. Hudba mi rozochvieva bubienky a pomaly sŕkam horúci čaj.

Ani predvianočné zhony ma neubránia pred pocitom strachu, pred pocitom viny, pred pocitom, že nie som dosť dobrý. Nemôžem si pomôcť, som proste ten typ človeka, ktorý si kladie stále vyššie nároky. Čo bolo včera cieľom je dnes realitou a zajtra to bude už len príjemnou spomienkou.

Dlho som bez sústavnej činnosti, desí ma to. Strieda sa deň a noc, a ja len nechávam čas plynúť pomedzi prsty. Ten drahý čas.
Túlam sa ulicami a len tak sledujem okolie. Zídem ku korytu rieky a zahľadene sa započúvam do žblnkotu vody. Čas uniká nenávratne preč ako tá voda. Čas, ktorý som mohol využiť inak, ktorý som mohol využiť omnoho efektívnejšie.

Často sa v spomienkach vraciam. Chýbajú mi tie časy, keď som sedel v lavici a smial sa so spolužiakmi, klábosil o hocičom, užíval si ich prítomnosť. Rozišli sme sa síce len pred pár mesiacmi, no príde mi to ako večnosť. Už teraz.
Vraciam sa aj k iným veciam, ale o tom možno nabudúce.
Aspoň kamaráti, s ktorými sa stretávam rozbijú stereotyp, ktorý momentálne žijem. Ten pocit bezvýznamnosti je strašný.

Píšem ako najväčší depkár, ale nie je to pravda. Na grafe by to bola časť úpadku. Kolaps/krach neočakávam, takže príde rast.

Svoj čaj som dopil. S ním sa čiastočne vyparil aj pocit melanchólie a ja sa idem vrátiť k pozitívnej nálade, negatívum som dostal do týchto riadkov.
Aj to je jeden z dôvodov, prečo neľutujem, že som si tento blog založil!

Dovidenia nabudúce! :)

camel coat - 2nd hand
kožené tričko - Asos
rifle - Levi's
baganče - Timberland
šál - Tommy Hilfiger

sobota 6. decembra 2014

Žiadne negatívum

Čaute! Po dlhšej odmlke som k vám opäť pribehol a aspoň na chvíľu zanechal svoje strasti voľne plynúť.
Od posledného príspevku sa toho udialo toľko a zároveň tak málo... Keby sa dali okamihy (niektoré trvajúce len pár sekúnd) odvážiť, čas, ktorý je ich nositeľom, by patril asi medzi najsilnejšie veci (veci?) vôbec.

Začnem asi najnegatívnejšou správou pre mňa. Jeden z mojich snov, štúdium vo Viedni, sa rozplynul ako prasknutá bublina z bublifuku. Na poslednú chvíľu som prišiel o ubytovanie a na hľadanie niečoho iného jednoducho nezostal čas. Tu sa potvrdzuje, že nikdy sa nemáme spoliehať na niekoho iného, len na seba. Na druhej strane som však aj rád, že môžem zostať doma o čosi dlhšie a naďalej si užívať rodinu a priateľov.
Som to proste ja, že aj na tom najhoršom sa snažím nájsť niečo pozitívne. Nemám rád negativizmus, negatívnu energiu a pozitívum hľadám všade, aj keby cez okulár mikroskopu!

Nedoriešený prípad, o ktorom ste sa mohli minule dočítať, sa stal doriešeným, jeden z mojich Camel Coatov je stále v rukách krajčírky, ja si hľadám nejaký job a o rok skúsim šťastie na štúdium na inej škole (Viedeň nechám Viedňou, na teraz!).

Na záver, keďže moja milovaná mamina, ktorá pri mne stále stojí a podporuje ma, dnes oslavuje svoje narodeniny, tak si dovolím takto verejne: VŠETKO NAJLEPŠIE!!! ♥

PS: Pekného Mikuláša všetkým! :)

Ja sa s vami nateraz lúčim, vidíme sa v ďalšom príspevku! :)
bomber - H&M
mikina - New Yorker
tričko - Hilfiger Denim
kožené tepláky - Zara
tenisky - Converse
čiapka - New Yorker